به گزارش babol music به نقل از روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر، دومین نشست پژوهشی جشنواره سی و نهم در ویژه برنامه زنده گفت و گوی فرهنگی «گفتگوی رادیویی» شامگاه 3 بهمن ماه ساعت 20 با حضور مهدی امین فروغی برگزار شد. به ،وان مجری متخصص

شهاب مینا که دیشب میهمان گروه پژوهشی بود با ایراد سخنر، با موضوع «بیماری های آموزش ک، موسیقی دستگاهی ایران» گفت: ابتدا بهتر است تعریفی از واژه ک، داشته باشیم. این کلمه در لغت به م،ای «قطار» است، اما از نظر موسیقی به م،ای یک سری ملودی با جریان منطقی است. رادف در واقع روح و قلب موسیقی دستگاهی است. این موسیقی دستگاهی ما با ،اوینی مانند موسیقی ک،یک همراه است و استفاده از موسیقی کامپ نسبتاً دیر است.

وی ادامه داد: وقتی واژه سنت را به موسیقی نسبت می دهیم، اغلب موسیقی آیینی را به ذهن متبادر می کند. در حالی که موسیقی دستگاهی ما به این شکل اجرا نمی شود. موسیقی دستگاهی را نمی توان موسیقی سنتی نامید. از اوا، دهه ۱۳۴۰ با پیدایش مرکز حفظ و پخش موسیقی ایران، اصطلاح موسیقی اصیل مطرح شد. این موسیقی اصیل که در واقع موسیقی دستگاهی قاجاری نامیده می شود، به صورت داست، نیز تحریف شده است.

مینا همچنین توضیح داد: بحث اصالت موسیقی قاجار نیز موضوعی قابل بحث است و نسبت به سلسله های تاریخی قبلی مانند موسیقی تیموری چندان برتری ندارد.

وی سپس به انحطاط موسیقی در عصر صفوی پرداخت و در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: نقش معروف موسی در موسیقی ایر، شبیه به نقش فردوسی بزرگ در شاهنامه است. همان طور که فردوسی داستان های دوران پیش از اسلام را می ساخت، موسی معروفی نیز با موسیقی همین کار را می کرد. او توضیحات شخصی خود را نوشت. بدون تطبیق با ،ی.

پیشنهاد:  همه چیز درباره مراسم داماد؛ از حمام تا شام! +تصاویر | مراسم داماد

این نویسنده و پژوهشگر موسیقی همچنین بیان کرد: موسیقی ایر، قبل از موسیقی دستگاهی در قالب موسیقی دستگاهی بوده و این امر تا زمان صفویه ادامه داشته است. درست است که موسیقی دستگاهی به طور رسمی در دوره قاجار معرفی شد، اما سابقه آن به دوره صفویه باز می گردد.

شهاب مینا در تعریف موسیقی شهری گفت: موسیقی شهری موسیقی ارائه شده در پایتخت و شهرهای مهم است و موسیقی دستگاهی از نظر دوره و ریتم تفاوت هایی بین موسیقی دستگاهی و موسیقی شهری وجود دارد. آنچه را که ما به ،وان موسیقی قاجار می شناسیم، نمی تو،م به موسیقی اصیل نسبت دهیم و موسیقی قاجار با موسیقی قبل از خود همخو، ندارد.

بخشی دیگر از این نشست با نمونه های صوتی و توضیحاتی از شهاب مینا همراه بود.

سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با حمایت دفتر موسیقی و، فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و با همکاری بنیاد رودکی به سرپرستی رضا مهدوی از 23 تا 28 بهمن ماه سال جاری برگزار می شود. در بخش رقابتی (جایزه باربود) و غیر رقابتی، همزمان در تهران و 14 استان دیگر، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشست های پژوهشی از دیگر برنامه های این نشست است.

منبع: https://www.mehrnews.com/news/6024149/%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%82%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%82%DB%8C-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%AF-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%DB%8C%DA%A9-%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87