babol music – مجموعه هنری – علی رضا سعیدی; تلفیق «موسیقی» و «نماز» مسیری ارزشمند و متمایز در عرصه موسیقی کشورمان محسوب میشود که طی دهههای گذشته به واسطه حضور هنرمندان اهل بیت در قالبهای مختلف به عموم مردم عرضه شده است. و خوانندگان بیت (علیه السلام) توانسته است جایگاه ویژه ای برای ،ب یک عملیات بسیار مطمئن ایجاد کند که از دیرباز محل شروع هنرمندان گرانقدری بوده است که با توسل به دانش تجربی یا علمی خود از موسیقی، ارادت خود را به خدا اعلام کرده اند.
موسیقی عبادی طبیعتاً در ماه مبارک رمضان اوج خود را می بیند و می شنود که چگونه هنرمندان پیش،وت موسیقی ایران توانستند آثاری با الهام از ادعیه، مناجات و حتی آیاتی از قرآن کریم خلق کنند که هر کدام به آثاری جاودانه در تاریخ موسیقی جهان تبدیل شده اند. این کشور تبدیل به یک سرزمین شده اند.
اگرچه در چهار پنج سال گذشته از کیفیت و کمیت تولید آن کاسته شده است، اما همچنان در میدان توجه و ،ایت تعدادی از هنرمندان قرار دارد و می تواند در روزهای جنگ، تلخی ها، ،ی ها و گلایه های فراوان مفید واقع شود. برای مردم امروز، برای ،، که موسیقی جدی و موسیقی ایر، را تماشا می کنند، پناهگاهی است محکم برای دریافت آرامش و فرار به سوی خدا؛ شنیدن آثار شیرین و جذاب تری مخصوصاً در ماه مبارک رمضان، امیدوارم در عید دعای نیایش و موزیک خوش آهنگ، فرصتی باشد تا دقایقی دیگر برای همه ما یک تجربه ناب موسیقیایی داشته باشیم.
در سالهای اخیر برخی از هنرمندان، گروهها و مراکزی با فعالیت مستمر در عرصه موسیقی عبادی، با بهرهگیری از ویژگیها و گنجینههای نهفته در موسیقی دستگاهی و نواحی، تلاش خود را برای تولید یا بازآفرینی آثار انجام دادهاند، فرض کنیم در سالهای اخیر و حتی چندین دهه با هنرمندان مشهور این رشته به ویژه خوانندگی در معرض دید عموم قرار گرفت. آثاری با تکیه بر انواع آیینهایی مانند منجت خو، که از گذشتههای دور در ماه مبارک رمضان ارزشمند بوده و در جغرافیای عزیز ایران از تنوع زیادی برخوردار است، توانسته لحظاتی ناب را به پیشگاه خود هدیه کند. روزه دار مردم.
گردآوری و ویرایش این گونه مجموعه ها که ابعاد مختلفی را در زمینه های مختلف موسیقی در بر می گیرد، البته کاری دشوار و اجتناب ناپذیر است و باید برای حفظ و حراست از این میراث گرانبها تلاش مضاعفی صورت گیرد، هرچند در سال های اخیر به دلیل وجود مجموعه هایی از این قبیل مرکز موسیقی در حوزه هنری، دفتر موسیقی و، فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز موسیقی انقلاب اسلامی (موا)، دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما، مرکز هنری رسانه جنبش و برخی نهادهای دیگر. سعی در احیای موسیقی آئینی و مذهبی ما داشتهاند، اما از نظر هنری قطعاً مؤلفههای مختلفی را در بر میگیرد که از آنها میتوان عالیترین و فا،ترین ارزشهای موسیقی دستگاهی ایران را یافت. حتی اگر بد،م این گونه آثار ممکن است تعداد کمتری از مخاطبان را شامل شود که خواسته یا ناخواسته سلیقه خود را در این سال ها تغییر می دهند.
همانطور که قبلا ذکر شد، باید پذیرفت که تولید، بازسازی و ویرایش آثار موسیقایی که ریشه در باورها، آیین ها و ایمان الهی ما ایر،ان دارد، امری ضروری و خطرناک به ویژه در مواقع بحر، و فرآیند تولید و عرضه است. موسیقی باید مبتنی بر اعتماد و دانش باشد و هنرمندان باید در این امر پیشگام باشند و این عرصه به دو شکل مدرن و تاریخی در دسترس عموم و محققان است. شناخت هویت فرهنگی تک تک ما ایر،، که بدون توجه به آنچه به ارث رسیده ایم، خود را تسلیم شرایط کنونی دوران کرده ایم، شرطی بی تردید است و باید به آثاری گوش داد که می توانند بخشی از هویت و باورهای ما ایر،ان باشیم تا به این میراث بازگشتی موسیقایی داشته باشیم. بازگشتی که می تواند شامل انتقال آرامشی باشد که انسان امروزی می تواند به ،وان پناهگاهی ملهم از آموزه های دینی و الهی پس از حوادث، مشکلات و بحران های زمانه خود از آن بهره مند شود.
آنچه در سلسله گزارش های «دعاهای شنیده شده با موسیقی» از سوی گروه هنری babol music به اطلاع عموم می رسد، ت، است برای بازگشت به برخی آثار مهم موسیقایی در حوزه آواز وعظ و مواردی از این دست که در این دوره رخ داده است. ماه مبارک رمضان از طریق آثاری در قالب آلبوم، تک آهنگ و یا اثر موسیقی مذهبی ارائه شده به عموم مردم.
آلبوم «ده مونولوگ پنجم» یکی از محصولات مرکز موسیقی هنری است و یکی از این پروژه های موسیقایی است که همزمان با ماه مبارک رمضان سال 1401 به آهنگسازی تقدیم عموم مردم شد. عباس ابوحمزه با ترجمه و تلاوت محمد ابراهیم ضرابیها.
«توبه کنندگان»، «مجلال»، «خوفان»، «امیدآوران»، «مداحین»، «شکرداران»، «مطیعین»، «مریدان و سالکان»، «عاشقان»، «سالکان». «نیازمندان»، «آگاهان»، «ژاکران و ثناگویان»، «چنگ زنندگان»، «پارسایان» نام قطعات این آلبوم هستند.
حمید اعتمادیه نوازنده تار، سه تار و تببار، امیر سیاوش پور نوازنده نی، سعید فهمی نوازنده نی، ماجد مظاهری نوازنده ویولن، عباس ابوحمزه نوازنده پیانو، علی ابوحمزه نوازنده سازهای کوبه ای و کوبه ای، عباس ابوی. حمزه سازهای مدل را می نوازد، امیر فراشت پور – مهدی ابوحمزه و مسعود محدث از گروه کر، مسعود کمالی صدا، می، و مسترینگ، سید مصطفی رضایی مدیر تولید و اجرا، انوشیروان م، طراح این آلبوم هستند. .
برای شنیدن یکی از دعاهای آلبوم پانزده اینجا کلیک کنید.
اسماعیل منصوری لاریج، نویسنده و مدرس فلسفه و عرفان اسلامی در یادداشتی درباره این اثر موسیقایی نوشت: نماز زیباترین بیان عبادت در مکان بندگی است و دعا نوازش روح انسان توسط خدای مهربان است. . که منجر به تهذیب روح و نزدیک شدن آن به عالم زندگان می شود. به خصوص اگر این دعا همراه با موسیقی باشد. موسیقی صوفیانه در هسته خود طیف وسیعی از مع، را شامل می شود. نحوه ارتباط موسیقی باطنی با دعای توحیدی، راه اتصال انسان به عمق هستی است. این نوع موسیقی جنبه های درونی انسان و هستی را نشان می دهد و این همان طیفی است که افق م،ا را برای دعا و موسیقی با هم سازگار می کند. از این رو می توان گفت: نماز و موسیقی علاوه بر مقتضیات زندگی و عبادت، نشانه سلامت و کرامت هر انس، است.
مجموعه پیش روی شما مشتمل بر دعاهای پانزده گانه حضرت امام سجاد (علیه السلام) است که به صلوات پانزدهم معروف است. روش ارائه ادعیه فوق به صورت هنری و موسیقایی با هنرمندی استاد عباس ابوحمزه با ترجمه روان و روان و بیان لطیف استاد بزرگوار جناب آقای دکتر محمد ابراهیم ضرابیها مسیر این امر را فراهم کرده است. سفر م،وی برای همه تردیدی نیست که نیاز جامعه امروز به ویژه گرایش جوانان به موسیقی، هنر و م،ویت یکی از عوامل خلق این اثر است.
عباس ابوحمزه آهنگساز که بخش بزرگی از فعالیت موسیقایی خود را به ساختن ملودی برای مناجات اختصاص داده بود، چندی پیش در نشستی تخصصی درباره ضرورت ساخت موسیقی برای ادعیه توضیح داد: در طول 28 سال تدریس خود متوجه شدم که ا،ر آنها. در سنین نوجو، بودند و به مباحث نماز نمی پرداختند. من دعا را برای محتوای موسیقایی انتخاب کردم که توسط یک انسان کامل گفته می شود و پشتوانه ای قوی تر از این کلمه وجود ندارد. دعا كلمه كامل است و احساس كردم كه موسيقي دعا بر گردنم بدهكار است و ديدم جهت موسيقي من بايد به سوي م،ويت و مسير كمال باشد.
وی به سختی های ساخت موسیقی برای نماز اشاره کرد و گفت: در این کار شما برای یک کلمه با محتوای کامل موسیقی می سازید و هیچ ، دیگری این کار را انجام نداده است و شما اولین هستید و الگوی آن نیست و این دلیلش این است کار بسیار سختی است. من معتقدم موسیقی باید در اختیار محتوا و کلام باشد. وقتی چنین مید، را لمس می کنیم، می فهمیم که هنرمند کاشف است نه خالق. در فرآیند خلق موسیقی دعا، هنرمند متوجه می شود که تنها یک کانال و خالق توانایی هاست.
منبع: https://www.mehrnews.com/news/6064567/%D8%B4%D9%86%DB%8C%D8%AF%D9%86-%DB%8C%DA%A9-%D8%AF%D8%B9%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%88%D9%81-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%82%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AC%D8%A7-%DB%8C%DA%A9-%D9%BE%D9%86%D8%A7%D9%87%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA