babol music-مجموعه هنری – علی رضا سعیدی; کارکرد ،وان شبیه جلد کتاب است، چرا که طراح آن با انتخاب ،اصر، شکل ها و چیدمان ها به کمک گرافیک و موسیقی سعی می کند مخاطب را از اثر آگاه کند. موقعیتی که گاهی بسیار دقیق، حساب شده و حساب شده به مخاطب ارائه می شود و گاهی چنان سرد و بر اساس انجام یک تکلیف واجب ارائه می شود که بیننده را از اساس اثر تصویری بیگانه می کند.
آنچه بهانه ای شده برای بازگشت دوباره به واژه اعتبار، مرور ماندگارترین و خاطره انگیزترین موسیقی مربوط به برخی برنامه ها و آثار سینما و تلویزیون است که برای بسیاری از مخاطبان خاطرات تلخ و شیرینی را به همراه دارد و مراجعه مجدد به آنها ما در هر شرایطی می تو،م دنیایی از خاطرات را به ارمغان بیاوریم. بازی خاطره پس از راه اندازی و انتشار در عید نوروز 1400 و علاقه عموم به آن، ما را بر آن داشت تا در قالب یک بازی خاطره هفتگی در روزهای جمعه هر هفته و از زمان انقضا تا سال هایی که بهتر از این روزها بودیم، پس بریم.
«خاطره بازی ،اوین ماندگار» ،وان مجموعه ای از گزارش های آرشیوی با همین رویکرد است که می تو،د هر هفته آن را در بخش فنی babol music دنبال کنید.
در شماره 116 این رمان رسانه ای به سراغ ،وان موسیقی سریال گشت ویژه با آهنگ بهمن محمدزاده به آهنگسازی و خوانندگی محمد معتمدی رفتیم که به یکی از معروف ترین موسیقی های مجموعه داستان های سیما در جهان. ،وان زمینه موسیقی در اواسط دهه 1990.
مجموعه تلویزیونی «گشت ویژه» به نویسندگی طلا معتضدی و صدیق خوشحال، تهیه کنندگی سعید سعدی و کارگرد، مهدی رحم، محصول صدا و سیما است.
موضوع این سریال حول محور ماجراهای گروهی از پلیس های نخبه و باتجربه است که با پرونده های چالش برانگیز پلیس روبرو می شوند و آنها را حل می کنند. شخصیتهای سریال شامل مردان جوان زیادی است که در گشتهای پلیس کار میکنند و با حادثهای در شهر مواجه میشوند و آن را پیگیری میکنند. علاوه بر این در هر ،مت از داستان اتفاقی مربوط به این سه نفر می افتد و این گشت نیز بر اساس ماموریت خود وقایع شهر را کنترل می کند.
حمید گودرزی، شهید احمدلو، پدرام شریفی، محموتبک نت، امیر کاظمی، احسان بیات فر بازیگران اصلی فصل اول سریال «گشت ویژه» هستند که بسته به داستان در نظر گرفته شده به ایفای نقش پرداختند.
اما یکی از مهم ترین نکاتی که باعث شد فصل اول این مجموعه تلویزیونی پلیسی مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد، پایان یافتن موسیقی این سریال با ،وان «سفر» با آهنگ بهمن محمدزاده با آهنگسازی و خوانندگی محمد است. معتمدی با تنظیم افشین عزیزی و حضور نوازندگان مطرحی چون میلاد عالمی و مهرداد علمی، آرین کشیشی با می، و مسترینگ میلاد فرهودی که توانسته آن را با فضایی متفاوت و انتخابی درست ارائه دهد. زمینه آهنگ به ،وان یکی از برگ های برنده سریال و حتی داستان ما را به این نکته راهنمایی می کند که با توجه به محتوای آن، این لحن در من،ت ها و رویدادهای ملی و اجتماعی دیگر نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مسیری که محمد معتمدی در همان سال ها با توجه به توانایی هایش در عرصه خوانندگی موسیقی ایر، و حمایت های بسیار خوبی که در این زمینه به دلیل برگزاری کنسرت های مختلف با استادان موسیقی ایر، از او شد. محمد معتمدی اکنون هنرمندی است که در اواسط دهه چهارم زندگی خود توانست خود را به ،وان خواننده، آهنگساز و صاحب سبک در جامعه موسیقی بشناسد که قطعا حرف های جدیدی در موسیقی ایران برای گفتن داشت و موفق شد مخاطب را با نگاهی مدرن به ارزش های والای موسیقی ایر، بشناساند. او همچنین آلبوم ها و آهنگ های مختلفی داشت و توانست شرایط بسیار من،ی را برای ارتقای کمی و کیفی جایگاه این خواننده در بین قشر وسیعی از مخاطبان فراهم کند و چهره یک هنرمند برجسته در عرصه تیتراژ را به عموم مردم ارائه دهد. .
محمد معتمدی اکنون هنرمندی است که در میانه پنجمین دهه زندگی خود توانسته خود را به ،وان خواننده، آهنگساز و صاحب سبک در جامعه موسیقی و ارزش های والای موسیقی ایر، با نگاهی مدرن بشناسد.
محمد معتمدی از کودکی فراگیری آواز را همراه با نواختن فلوت آغاز کرد و آواز را در سال 1376 نزد استاد حمیدرضا نوربخش فرا گرفت. در این دوره این هنرمند کاش، به مکاتب آوازی مختلف از جمله مکتب آواز اصفهان علاقه مند بود. همزمان با تمرین و تقلید آواز استاد، چون جلال تاج اصفه، و ادیب خوانساری، دو تن از غولهای آوازی ایر، چون وصفد حسین امامی و علی اصغر شاه زیدی.
با توجه به توانمندی ها و تداوم این خواننده که از تکنولوژی بهره می برد، به گروه های مختلف موسیقی معتبر زیر نظر شیوخ این رشته از جمله گروه خورشید – مجید درخش،، رفاق شیدا – محمدرضا لطفی، پیوست. ار،تر ملی ایران – فرهاد ف،الدینی، “هیم آوایان – حسین علیزاده” و خیلی های دیگر البته بعد از این همه سال، مسیر برای او پر از پاورقی و شایعه بود، اما قطعاً نقش موثری در آن داشت. معرفی خواننده ای با سبکی که به راحتی نمی شد وارد جریان موسیقی ایر، شد.
در این دوره محمد معتمدی وارد دانشکده صدا و سیما شد، گروهی که از نظر موسیقایی از او دور بود و بعد دیگری از شخصیت معتمدی را تغذیه کرد. هر موضوعی که مربوط به کارگرد،، تولید و ماجراجویی های این چنینی باشد، ربطی به موسیقی ندارد، اما به هر حال شرایطی را برای او فراهم کرده اند تا تحصیلات عالی خود را در این زمینه به پایان برساند.
این فضا معتمدی را از مسیر و رویاهایش در دنیای موسیقی منحرف نکرد و پس از پایان تحصیلات دانشگاهی به موسیقی بازگشت. عوده گرچه در دوران تحصیل در دانشگاه به صورت تجربی و حتی نمایشی آن را طی کرد، اما چارچوبی را برای محمد معتمدی رقم زد، زیرا موسیقی به ،وان اولین، دومین و سومین حرفه این هنرمند خوش آتیه تبدیل شد. اسپیس مسیرها و تجربیات متفاوتی را برای این خواننده در زمینه های مختلف آغاز کرد و او را به خارج از مرزهای ایران رساند.
این خواننده در شرایطی قرار داشت که ضمن شرکت در بسیاری از رویدادها و پروژه های بین المللی، تجربه حضور در معتبرترین ار،ترهای ایران را نیز به دست آورد. تجربیاتی که اگرچه در مقطعی او را به دلایل مختلف به خداحافظی از ار،تر ،تی سوق داد، اما قطعا شرایط خاصی را برای او فراهم کرد که قطعاً نمی توان به راحتی از پس آن برآمد.
او در این زمینه علاوه بر حضور فعال در تجربیات مهم موسیقی ایر، در قالب آلبوم، کنسرت، موسیقی تیتراژ، اپرا و پروژههایی از این دست، دست به دامان آزمایشهای مختلف دیگر از جمله خوانندگی موسیقی پاپ شده است. خود را به ،وان یک خواننده برای بسیاری از مردم ثابت کرد و چهره ای را ارائه کرد که به خوبی می دانست کجا و در چه زم، می تواند نبض مردم غیر موسیقی را بگیرد.
محمد معتمدی که همواره بدون توجه به پاورقی ها و کلام و گفت و ،ا سعی می کند در عرصه موسیقی کارهای متفاوتی را امتحان کند و در این مدت آزمایش های متفاوت و پرطرفداری را در زمینه ،اوین موسیقی انجام داد که از جمله آنها می توان به خوانندگی در ،وان موسیقی سریال هایی چون فراموش شده 1390 به کارگرد، فریدون حسن پور، جلال الدین 1393 به کارگرد، شهرام اسدی و آرش میریان، کوبار 1397 به کارگرد، فریدون حسن پور، گرگ و میش 2017 به کارگرد، همایون اسعدیان، “سرباز – 2019” به کارگرد، هادی مقدم دوست، “ملکوان – 2019” به کارگرد، احمد معظمی، “شرایط خاص” – 2019 به محمد معتمدی: هنوز ده ،وان از چند خواننده را نخوانده ام. یک روز اگر احساس کنم مردم از اجرای تیتراژ من خوششان نمی آید، دیگر نمی خوانم به کارگرد، وحید امیرخ، و “گلدخت – 1400” به کارگرد، مجید اسماعیلی و تعدادی دیگر.
او در سالهای اخیر کنسرتهای خصوصی را با حمایت گروههای مختلف برگزار کرده است که اخیراً در مصاحبهای در رسانهها در پاسخ به سوالی که محمد معتمدی به همراه تعدادی دیگر از خوانندگان مافیا تتراج توضیح داده است: ضمنا از زم، که کنسرت هایم را با مرکز MAWA شروع کردم حتی یک پیشنهاد هم دریافت نکردم! بیشتر همکاری ها بین تیتراژ به پیشنهاد تهیه کننده شکل می گیرد و خوانندگان معمولاً با کارهای آماده شده خود پروژه را تامین می کنند. در واقع همیشه آثاری بودند که ما تهیه و برای تولید تصویری ارسال می کردیم. با این حال هنوز یک دهم ،اوین برخی از خواننده ها را نخوانده ام. یک روز اگر احساس کنم مردم از اجرای من خوششان نمی آید، خوانندگی را رها می کنم و می خواهم بعد از پنج یا شش سال بازنشسته شوم. البته از حاشیه های موسیقی خسته شده بودم. همچنین آفتاب اربعین که به سرتان می تابد انرژی شما را کم می کند و دیگر نمی تو،د هر کاری را به تنهایی انجام دهید و تحمل کنید. مثلا من اگر جای آقای علیرضا افتخاری بودم قطعا موسیقی را کنار می گذاشتم اما روحیه مردم فرق می کند. وقتی احساس می کنم آنها کار من را دوست ندارند، می روم. شرایط من با همه همکارانم متفاوت است و آ،ژی و حملات بیشتر است.
به هر حال محمد معتمدی در این سال ها مسیر درست خود را پیدا کرده و پس از هر آنچه در این مسیر به ،وان تجربه به دست آورده، سعی در خلق آثار متنوع دیگری هم در زمینه موسیقی تیتراژ و هم در زمینه های دیگر فعالیت دارد. خودتان را در مقابل تماشاچیان قرار دهید.
موقعیتی که شاید برای خواننده برجسته ای چون محمد معتمدی گاه تجربه تلخ اما سودمندی باشد و برای او که توانسته ذوق و استعداد و توانایی های خود را به ،وان هنرمندی ممتاز در عرصه موسیقی به نمایش بگذارد، گاه تجربه ای شیرین. قطعه ای که این بار در تیتراژ خوانندگی فصل اول سریال «جشت خاص» مورد تحسین مخاطبان قرار گرفت و موفق شد تیتراژی ماندگار و خاطره انگیز را برای بینندگان این سریال ثبت کند.
منبع: https://www.mehrnews.com/news/6100202/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D9%85%D8%B9%D8%AA%D9%85%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87-%D8%AD%D8%A7%D9%84-%D8%AE%D9%88%D8%A8-%DB%8C%DA%A9-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%DB%8C