به گزارش خبرنگار مهر، حیدر کاکی محقق، نویسنده، مدرس و از نوازندگان نام آشنای عرصه تنبور نوازی با انتشار متنی ضمن ارائه توضیحاتی از آواهای باست، جشن تنبور منطقه دالاهو. او یکی از اولین ،، است که از ویژگی های این رویداد موسیقی ملی می نویسد که موسس آن، علی اکبر مرادی، از هنرمندان و پیش،وتان عرصه نواختن طبل است.

در متن نوشته حیدرککی که به صورت اختصاصی برای تیم فنی babol music ارسال شده، آمده است:

جشنواره آواهای قدیمی تنبور یک رویداد مهم فرهنگی موسیقایی است که از سال 1395 هر ساله در روستای پانزل، واقع در شهرستان دالاهو استان ،انشاه در خانه تنبور در کنار دریاچه زیبای سد آزادی با مناظر دیدنی و مردمی خونگرم و مهمان نواز برگزار می شود. کشور با حضور هنرمندان پیش،وت و صاحب نام میزبان هنرمند بزرگ دیارمان، استاد علی اکبر مرادی، بنیانگذار و سازنده در تنبور است.

هشت سال بعد، آواهای باست، جشنواره تنبور اکنون بخشی از فرهنگ موسیقی این منطقه است و همه ساله مردم مشتاقانه منتظر این رویداد هستند و از دور و نزدیک به خانه تنبور می آیند.

لباس کردی برای مردان و ،ن رنگ ها و تصاویر زیبایی ایجاد می کند. کودک، که طبل‌هایشان بلندتر از قدشان است، جوانان و نوجوان، که در گوشه و کنار خانه تنبور طبل می‌برند، صحبت می‌کنند، تمرین می‌کنند و آهنگ‌های هم سن و سال‌شان را می‌خوانند، صحنه‌های زیبایی است که همیشه در این جشنواره خلق می‌شود.

علاوه بر اجرای موسیقی تنبور در بخش های رقابتی، نوازندگان سایر مناطق ،شین نیز فضای متفاوتی را ایجاد می کنند. سرنا و دیهل نسبت به سالمندان احساس نوستالژی دارند و برای برخی آنها را به یاد جشن های پاییز کهن کردی می اندازد.

پیشنهاد:  مینو بدایی نوازنده ویولن و ویولن درگذشت - babol music ایران و جهان

تشکر از نوازنده تنبور برای برگزاری مراسمی که مهم شد/ داستان یک جشنواره زیبا

نوای شادی آور سازهای دوزله، شمشال و نرمی حنا همراه با تنبور، تنبور، سازهای کوبه ای کردی و آواز از مهاباد تا بوکان، مریوان، سنندج، جوانرود، ایلام، حورا و مور نشان از غنا و حضور فرهنگ موسیقی کردی دارد. این موسیقی، هنرمندان و تنوع این صداها و ترانه ها نشان از وسعت دید برگزارکننده اصلی این رویداد هنری، استاد علی اکبر مرادی دارد.

این هنرمند نامی اکنون همچون نگینی در دنیای هنر می درخشد و همه مردم منطقه از کوچک تا پیر او را می شناسند و با کمال احترام از او یاد می کنند. همه مهمانان، برگزارکنندگان، شرکت کنندگان و داوران به احترام او و عشق به هنر ناب و بینش هنری او دور او و اطراف بیت التنبور جمع می شوند.

استقبال بی سابقه مردمی و جلوه های فراوان این جشنواره باعث شد که استاد علی اکبر مرادی هر ساله بدون حمایت مالی ،تی و خصوصی این مراسم را برگزار کند. ضمناً از برنامه های جانبی می توان به کارگاه ویولن و موسیقی کردی توسط آقای اردشیر کامکار، کارگاه آواز کردی توسط هنرمند محترم آقای شورش محمودی و جلسات کتابخو، توسط آقایان حمید احمدی و مهرداد مرادی اشاره کرد. حاشیه جشنواره هشتم با غنای خود همخو، داشت.

مردم روستای بانزل، همیشه با عشق خدمت می کنند و در این مهم، شرکت می کنند و نکته قابل توجه این است که از برگزارکنندگان تا پیشخدمت ها و سرآشپزها و مجریان این فرهنگ و موسیقی دستی در نواختن و درک طبل دارند آنها با عشق سعی می کنند جشن را به بهترین شکل ممکن برگزار کنند و میزبان شایسته ای باشند.»

پیشنهاد:  تعجب کرد

منبع: https://www.mehrnews.com/news/6253691/%D8%AA%D8%B4%DA%A9%D8%B1-%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AA%D9%86%D8%A8%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%B4%D8%AF-%D9%82%D8%B5%D9%87-%DB%8C%DA%A9-%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87