عنوان داستان «شهریار»؛ "موسیقی خوب" هدیه این آهنگساز است - babol music، اخبار ایران و جهان
انتشار: دی 07، 1403
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

عنوان داستان «شهریار»؛ "موسیقی خوب" هدیه این آهنگساز است - babol music، اخبار ایران و جهان


babol music - مجموعه هنری - علی رضا سعیدی; کارکرد ،وان شبیه جلد کتاب است، چرا که طراح آن با انتخاب ،اصر، شکل ها و چیدمان ها به کمک گرافیک و موسیقی سعی می کند مخاطب را از اثر آگاه کند. موقعیتی گاه بسیار دقیق، مدبرانه و حساب شده به مخاطب ارائه می شود و گاه بسیار سرد و بر اساس تکلیف اجباری که بیننده را از اساس اثر تصویری بیگانه می کند.

و آنچه بهانه ای برای بازگشت دوباره به کلیدواژه اعتبار شده است، مرور ماندگارترین و خاطره انگیزترین موسیقی های مربوط به برخی برنامه ها و آثار سینما و تلویزیون است که برای بسیاری از مخاطبان خاطرات تلخ و شیرینی را به همراه دارد و رجوع به آنهاست. باز هم برای ما در هر موقعیتی که می تواند یک دنیا خاطره به ارمغان بیاورد. بازی خاطره پس از راه اندازی و انتشار در عید نوروز 1400 و علاقه عموم به آن، ما را بر آن داشت تا در قالب یک بازی خاطره هفتگی در روزهای جمعه هر هفته، روح و روان خود را به آن بسپاریم. گذشت به سالهایی که از این روزها بهتر هستیم، آزاردهنده بود، پس برویم.

«خاطره بازی ،اوین ماندگار» ،وان مجموعه ای از گزارش های آرشیوی با همین رویکرد است که می تو،د هر هفته آن را در بخش فنی babol music دنبال کنید.

در صد و چهل و چهارمین شماره از این رمان رسانه ای به موسیقی متن و ،وان اصلی مجموعه تلویزیونی «شهریار» ساخته فرهاد ف،الدینی، آهنگساز، استاد و نوازنده برجسته کشورمان که در سال های گذشته در این سریال حضور داشته، پرداخته ایم. توانست با هوش، تیزبینی، خلاقیت، آگاهی و توانایی هایش در زمینه آهنگسازی، ، کند... آثاری به یاد ماندنی و ماندگار خلق می کند و خود را یکی از پیشگامان این عرصه معرفی می کند.

هنرمندی با توانایی های ارزنده که علاوه بر آهنگسازی توانست به ،وان رهبر ار،تر خدمات مهمی به موسیقی کشورمان ارائه دهد. کمتر هنرمندی را می توان مانند او توصیف و ارزیابی کرد که بتواند توانایی های هنری خود را در زمینه آهنگسازی، تحقیق، تدریس، آهنگسازی و رهبری ار،تر تا این حد برجسته کند.

داستان ،وان از

موسیقی متن و تیتراژ مجموعه تلویزیونی «شهریار» یکی از آن تولیدات معتبر موسیقی است که فرهاد ف،الدینی آن را ساخته و فضایی را ایجاد کرده است که ملودی های این گروه داست، تاریخی مورد توجه مخاطب، قرار می گیرد که دوست دارند با موسیقی ضبط شده در سال، خاطراتی ماندگار خلق کنند. ذهن آنها خاطرات به جا مانده از سال ها تولید و پخش می تواند یکی از مهم ترین شناسه ها و شناسنامه ها برای یادآوری مجموعه هایی باشد که برای نسلی از مخاطبان حس نوستالژی را به همراه داشت.

مجموعه تلویزیونی «شهریار» مجموعه ای درباره آقای محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار از شاعران مشهور ادبیات معاصر ایران است که در طول فعالیت های پربار ادبی و فرهنگی خود آثار ارزشمندی به زبان های ،ی و ،ی سروده است. در ایران غزلیات و قصیده و غزل و منظوم و رباعی سرود و نیمی از شعر را منتشر کرد. راهی که به خلق آثاری ماندگار انجامید و همه ایران را به یاد نام این شاعر پرآوازه ایر، در ذهن ها انداخت.

این مجموعه تلویزیونی که چهار مرحله از زندگی زنده یاد شهریار را در دوران کودکی، جو،، میانسالی و آ،ین سال های زندگی به تصویر می کشد، در سال های 1383 تا 1385 به سرپرستی کمال تبریزی تولید شد پخش شده از سیما 2 و سپس دیگر شبکه های تلویزیونی در مقابل دیدگان عموم قرار گرفت.

داستان ،وان از

داستان این مجموعه تلویزیونی که پس از اکران آن جنجال به پا کرد، سال ها پیش و در اوا، حکومت قاجاریه روایت می شود. سید اسماعیل از وکلای معروف تبریز که بسیاری از پسرانش را در جنگ و شورش این شهر از دست داده است، پس از به دنیا آوردن فرزندی از همسرش کوکب خانم تصمیم می گیرد او را نزد خواهرش به روستای خوشکناب بفرستد. برای محافظت از آ،ین فرزندش مردی که بعدها به شهریار معروف شد تا پایان کودکی در این مکان ماند و در این سالها با ابراهیم ادیب آشنا شد. مردی که بعدها تأثیر زیادی بر زندگی او گذاشت و این تازه شروعی است برای بیان داستان های متفاوتی که پیش روی محمد حسین خواهد بود.

اردشیر رستمی، سیروس گرجست،، امیر کاوه آهینجان، پیام دهکردی، احمد اوغلو، بهروز بقایی، سعید نیک پور، فرهاد قهیمیان، لیلی تجوی، مهدی میامی، الهام حمیدی، مهسا کرامتی، فرزین مهندس، صبا کمالی، رحیم نوروزی، اسماعیل اهلج، ابیسی، بابک حمیدیان، سید مهرداد زایی، بیژن افشار از جمله هنرمند، بودند که در این مجموعه تلویزیونی حضور داشتند و بازیگران نیز حضور داشتند.

اما البته همانطور که اشاره کردیم موسیقی متن و ،وان اصلی سریال شهریار یکی از جنبه های ارزشمند و فرهنگی است که به لطف نام بزرگی چون فرهاد ف،الدینی و بهره مندی این نوازنده از موضوعات و زمینه های مختلف به وجود آمده است. موسیقی در آذربایجان و استفاده از خواننده ای مانند فدود معزان زاده، تبدیل به یک تکلیف برای مجموعه داستان می شود. شرایطی که منجر به ساخت قطعاتی در اواسط سریال شد که توسط سالار عقیلی با موسیقی مرحوم روح الله خالقی خوانده شد. اما به هر حال او قدرت و حضور آهنگساز توانمندی را به نمایش گذاشت که در سال های اخیر با سرودن مجموعه هایی چون «امام علی علیه السلام»، «سربداران» و «بوعلی سینا» نشان داد که چقدر توانمند است. است. کلمات قوی در این زمینه بنویسید تا نظر داشته باشید

مازیار احمدی، نسیم مسرت، سهراب برهمندی، فرزاد ف،الدینی دستیاران فرهاد ف،الدینی در آهنگسازی این سریال بودند که علاوه بر حضور نوازندگان مطرح کشورمان از جمله شهریار فریوسفی نوازنده تار، بهناز زکاری، نوازنده سنتور، ناصر. رحیمی نوازنده فلوت، ارسلان کامکار، خسرو رحیمیان، مازیار زاهدینی، حمید ،،، علی جعفری پویان، سینا جهان آبادی، مشام مروستی، نوید مصطفی پور، بهرنگ آزاده، امیر مینوسپهر، سیاوش زاهدینی، ویولن، عباس خسروی، نوازنده ویولا، محسن تویسرگ،، کریم قرب،، مجید اسماعیلی، داود علی رضافر، نوازنده دوبلور، نوازنده سل محمود خانم صدیق و کورش بوذرپور، نوازندگان کوبه ای یکی از اسطوره های سازهای زهی در آذربایجان رامیز قالیف بود که با او تک نواز بود. ف،الدینی در این پروژه همکاری داشت.

ف،الدینی در یکی از مصاحبه های رسانه ای خود درباره ،وان موسیقی سریال شهریار توضیح داد: برای ،مت آذربایج، و آهنگ اصلی از شعر ارزشمند شهریار حیدربابا استفاده کردم که ودود موذن زاده آن را خوانده بود. یکی دیگر از ویژگی های موسیقی شهریار، اجرای انفرادی رامیز قلی اف، نوازنده تار آزربایج، با همراهی ار،تر است.

داستان ،وان از

رهبر ار،تر ملی با بیان اینکه موسیقی سریال «شهریار» با توجه به داستان و بافت موسیقی آن زمان شکل می گرفت، گفت: هر سریالی به موسیقی خاص خود نیاز دارد. همانطور که زندگی شهیار با بوعلی سینا متفاوت است، موسیقی شان نیز متفاوت است.

ف،الدینی در یکی از مصاحبه های رسانه ای خود گفت: شهریار به دوران جو، من پیوند خورده است. بسیاری از افرادی که در آن زمان با آنها در ارتباط بودم، از جمله استادم ابوالحسن صبا، دوستان صمیمی هستند.فرهاد ف،الدینی: شهریار دوست پدرم بود و برادرم ع، های بسیار زیبایی از او گرفت. به همین دلیل است که من موسیقی آن دوران را به خوبی می شناسم و به راحتی به آن موسیقی دسترسی دارم شهریار بودند. شهریار هم دوست پدرم بود و برادرم ع، های بسیار زیبایی از او می گرفت. به همین دلیل است که من موسیقی آن دوران را به خوبی می شناسم و به راحتی به آن موسیقی دسترسی دارم.

چندی پیش به من،ت بزرگداشت مرحوم سید محمد حسین شهریار، این آهنگساز و رهبر ار،تر سرشناس کشورمان شعری را در قالب یک اثر تصویری در جمع حاضران ارائه کرد که در آن به ابعاد مختلف پرداخت. و زوایایی از دیدگاه های این شاعر بزرگ ادب ،ی نوازنده موسیقی ایر،.

ف،الدینی در بخشی از این یادبود تصویری که در فضای مجازی با ،وان «شب های شهریار و شهریار ادیب» تقدیم مردم شد، نوشت: استاد محمد حسین شهریار علاقه زیادی به موسیقی داشت و خود با موسیقی ایر، آشنا بود. اولین معلم شعر و موسیقی شهریار، مادرش بود، به قول خودش در شعر زیبای «ای مادر» می گوید: «از آوازهای محلی می خواند، از قصه های جذاب و زیبایی که به یاد می آورد، از قول» جواهری که او بست و باست، اعصابم روی ساز کوک شد. او برای خنداندن من اشعار و ترانه ها را کاشته است، همان طور که خودش در مقدمه کلیات مجموعه اش در جلد دوم می گوید: «شعراً اولی ها در مجموع». اقوام و ملل جهان نوازنده بودند و شاعران اولیه ای مانند رودکی و دیگران را هم داریم که نواختند و وارد دنیای شعر و ترانه شدند.

داستان ،وان از

وی افزود: شهریار سه سیم را به جای گیتار انتخاب کرد و برای نواختن آنها از دوستان نزدیک خود استاد ابوالحسن صبا و استاد احمد آبادی کمک گرفت. او با ا،ر نوازندگان مشهور زمان خود دوست بود و علاقه شدیدش به موسیقی و دوستی دیرینه اش با اقبال سلطان، صبا و هنرمندان دیگر او را با موسیقی ایر، آشنا کرد. برای شهریار، موسیقی و شعر هرگز کهنه و مبتذل نشد. او عاشق شعر و موسیقی بود.

رهبر ار،تر در بخشی دیگر از یادداشت خود که منافاتی با آنچه در موسیقی سریال «شهریار» به مخاطبان ارائه کرده است، توضیح داد: در برخی موارد زم، که شهریار از موسیقی صحبت می کند، آنقدر به موسیقی نزدیک می شود که صدای موسیقی از شعر او شنیده می شود. شهریار از موسیقی شادی می کند و این وجد را در شعر او می بینیم. موسیقی شعر شهریار در اثر جاودانه اش «حیدر بابا» گویی موسیقی برای کوه ها، رودخانه ها و دشت های حاصلخیز آذربایجان ساخته شده است و در عین حال این موسیقی با آداب و رسوم خاص خود بیانگر زندگی روستایی این منطقه است. سنت ها صدای موسیقی یا لحن شعر این شعر هر آذربایج، را به یاد طبیعت زیبای آذربایجان می اندازد و امروز عاشقان آذربایج، اشعار ،ی او را با صدای ساز خود همراهی می کنند و موسیقی محلی آذربایجان را در دل مردم جاری می کنند. اشعار شهریار همواره مورد توجه خوانندگان و آهنگسازان بوده و منبع الهام برای موسیقی زیبای آثارشان بوده است، مانند قطعه زیبای «حالا چیرا» از روح الله خلیجی زنده یاد با نوای زنده لبنان بر غزل. از او

داستان ،وان از

به هر حال، موسیقی متن و تیتراژ سریال شهریار از جمله آثار باقی مانده در زمینه موسیقی متن سریال ها و سریال های تلویزیونی است که نشان از دانش و تحقیق آهنگساز برای ساخت موسیقی هایی است که نمی خواهد ،ل کننده و خسته کننده باشد. مثل بسیاری از آهنگ های این سال ها خسته کننده است که به هر نحوی کار او را تکمیل می کند. زیرا پشت ،وان آهنگساز در تیتراژ سریال، نام بزرگ «فرهاد ف،الدینی» ثبت شده است.


منبع: https://www.mehrnews.com/news/6326717/%D9%82%D8%B5%D9%87-%D8%AA%DB%8C%D8%AA%D8%B1%D8%A7%DA%98-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%82%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A8-%D9%87%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%A2%D9%87%D9%86%DA%AF%D8%B3%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%B3%D8%AA