به گزارش خبرنگار مهر، زمان خیری نوازنده سرشناس نی به تازگی مجموعه ای پژوهشی شامل بازسازی و ترجمه «بیست و هشت رنگ نی» را زیر نظر انتشارات ماهور منتشر کرده است.
در توضیحات ناشر در مورد این اثر موسیقایی آمده است: اثر پیش روی شما مجموعه ای از 28 لحن و ریتم کهن ساخته آهنگسازان و نوازندگان مشهور ایر، از اوا، دوره قاجار تا پهلوی اول است که برگزیده، جابجا شده است. و برای سازهای ایر، تنظیم کرد.
این مجموعه اگرچه در ابتدا برای استفاده از تمامی آلات موسیقی ایر، تهیه شده بود، اما بعداً به سبک تخصصی برای استفاده از نوازندگان نی منتشر شد. این در حالی است که داخل کتاب «قرکدی» قرار می گیرد و با اسکن آن با گوشی هوشمند می توان به نسخه صوتی قطعات دسترسی پیدا کرد.
همانطور که زمان خیری، نوازنده نی و نویسنده این اثر علمی در توضیح جدیدترین اثر خود نوشت: «این آثار برای اولین بار است که آوانویسی و نت نویسی در قالب یک مجموعه مکتوب علمی در اختیار مخاطبان موسیقی ایر، قرار گرفته است. با توجه به انتشار این مجموعه، برای اولین بار فرصت پخش آثاری که کمتر شناخته شده اند عبارتند از: درویش خان، باقرخان رامشگر، نایب اسدالله، آقا حسین قالی، پرویز ایرانپور، حسین هنگ آفرین، موسی معروفی و \u200b\u200bدیگر اساتید بزرگ. هنر ایران تقدیم نوازندگان شد و شرح آثار و تاریخچه ضبط و توضیحات جامع توسط قلم توانای دوستم محقق محمدرضا شرائیلی که در این اثر همراه من بود در دسترس قرار گرفت. به همه
زمان خیری از هنرمندان فعال در عرصه موسیقی ایر، است که زیر نظر محمدعلی کی، نژاد، عبدالنقی افشارنیا، حسین دهلوی، فرهاد ف،الدینی و محمدرضا لطفی، موسیقی و ساز نی را فراگرفت.
او به ،وان نوازنده نی در ضبط و اجرای موسیقی با هنرمند، چون داریوش طلایی، محسن نفر، مسعود شعاری، محمد اسماعیلی، سعید ثابت و ... همکاری داشت.
از زمان خیری تا کنون آثار انفرادی فراو، منتشر شده و همچنین آثار پژوهشی در مورد شیوه زندگی در نی در دوره قاجاریه منتشر شده است.